joi, 1 decembrie 2011

DACO - GETII si CEA MAI VECHE CULTURA a LUMII, SCOASA din OBSCURITATE

Societatea Internaţională "Reînvierea Daciei" şi revista "Dacia magazin" se mândresc cu faptul că ideile şi dovezile  despre vechimea şi prioritatea culturii daco-geţilor în ansamblul concertului mondial cultural -  idei ilustrate cu competenţă în cartea doctorului Napoleon Săvescu, "Noi nu suntem urmaşii Romei" - şi-au găsit confirmarea, o dată în plus, în expoziţia deschisă în New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universităţii din Manhattan, unde au putut fi văzute şi admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fără niciun dubiu, că CEA MAI VECHE CULTURĂ A LUMII A FOST ÎN SPAŢIUL NOSTRU DE ORIGINE (s.r.)
          "THE NEW YORK TIMES", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, a publicat, la 1decembrie 2010 - în secţiunea Science - un articol despre această expoziţie, articol scris de John Noble Wilford şi intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".
          Va prezint mai jos fragmente traduse în limba română din acest articol.
 
               O CULTURĂ EUROPEANĂ PIERDUTĂ,
                     SCOASĂ DIN OBSCURITATE

 Înaintea gloriei care a fost Grecia şi Roma, înainte chiar de primele oraşe ale Mesopotamiei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trăit în valea de jos a Dunării şi la poalele Balcanilor oameni care au fost primii în artă, tehnologie şi comerţ la mare distanţă.

 

Timp de 1.500 de ani, începând mai devreme de anul 5.000 Î.Chr., ei au lucrat pământul şi au construit oraşe, unele cu 2.000 de locuinţe. 
Ei au fost meşteri pricepuţi în arta bronzului, noua tehnologie a acelui timp. În mormintele lor s-a găsit o varietate impresionantă de ornamente de cap şi bijuterii pentru gât şi, într-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artefacte din întreaga lume.
Uluitoarele desene ale vaselor vorbesc de rafinamentul limbajului vizual al culturii lor...
    Peste 250 de artefacte muzeale din România,  Bulgaria si Moldova au fost expuse pentru prima dată în Statele Unite.
 
 
Doctorul David W. Anthony, profesor de antropologie la colegiul Hartwick din Oneonta, NY, curatorul expoziţiei: "Vechea Europă a fost printre cele mai sofisticate şi tehnologic avansate locuri din lume" şi a devzoltat "multe dintre semnele politice, tehnologice şi ideologice ale civilizaţiei."
   La recenzia făcută expoziţiei, Roger S. Bagnall, director al institutului, a mărturisit că până acum "Foarte mulţi arheologi nu auziseră de aceste vechi culturi europene". Admirând ceramicile colorate, Dr. Bagdall, un specialist în arheologia egipteană, a remarcat că, în acel timp, "egiptenii cu siguranţă nu făceau vase ca acestea."
  


Un catalog al expoziţiei, publicat de Princeton University Press, este primul compendiu de cercetare în engleză despre descoperirile Vechii Europe. Cartea include eseuri ale experţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Statele Unite şi din ţările în care a existat acea cultură.
   

Pe un vast teritoriu care acum aparţine Bulgariei şi României, oamenii s-au stabilit în sate cu una sau mai multe case adunate înăuntrul gardurilor. Casele, unele cu două etaje, erau încadrate în lemn, cu pereţi în tencuială de argilă şi podea din pământ întărit.
   


Câteva oraşe ale oamenilor din Cucuteni, o cultură robustă din nordul vechii Europe, au crescut la mai mult de 800 de acri, ceea ce arheologii consideră un spaţiu mai mare decât orice altă aşezare umană cunoscută în acel timp. Escavaţii viitoare au rolul de a descoperi dovezi definitive ale palatelor, templelor sau ale clădirilor civice mari...
   

 Una dintre cele mai cunoscute (figurine) este figura în argilă arsă a uni om care şade, cu umerii aplecaţi şi mâinile la faţă, ca într-o contemplare. Numit "Gânditorul",  această piesă şi o figurină feminină au fost găsite într-un cimitir al culturii Hamangia, în România...
   


Un set de 21 de figurine feminine mici, aşezate în cerc, a fost găsit într-un site aparţinând perioadei pre-Cucuteni din nord-estul României...

"Gânditorul", de exemplu, eşti tu sau eu, arheologii şi istoricii confruntaţi cu şi perplecşi de către o cultură "pierdută" din sud-estul Europei, cultură care a avut o viaţă adevărată înainte ca un singur cuvânt să fi fost scris şi o singură roată mişcată."...
         Alte exponate pot fi vazute aici: http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html
      Nota
Unii dintre cei mai renumiţi arheologi ai lumii sunt uluiţi şi  recunosc vechimea şi perfecţiunea culturii înflorite pe meleagurile noastre străbune cu mult înaintea cunoscutelor civilizaţii greceşti şi romane.
        Continuitatea noastră ca popor evoluat încă de la răsăritul civilizaţiei mondiale este dovedită, de asemenea, prin tradiţiile populare care s-au păstrat până în vremea noastră.
       Discontinuitatea noastră ca popor şi ca limbă există numai în mintea acelora pentru care adevărul şi dovezile ştiinţifice remarcabile nu înseamnă nimic, fiindcă minciuna şi dezinformarea perpetuate de-a lungul anilor sunt aliaţii lor la care, spre ruşinea lor, nu renunţă.
       Noi avem sacra datorie faţă de contemporani şi faţă de urmaşi de a prezenta adevărul, aşa cum a fost scos la iveală din ceaţa trecutului.
       Toate aceste dovezi ne îndreptăţesc să  spunem lumii, din nou, tare şi răspicat: "Noi nu suntem urmaşii Romei!"

LA MULTI ANI MIRACULOSI, ROMANIA si ROMANILOR ADEVARATI!
La cat mai multi ani, acolo unde le este locu', celor care distrug, vand si saracesc ROMANIA, dezbina si umilesc ROMANII!

Un comentariu:

 1. Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze aceasta tara!
  Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze locul in care la zidit pe Adam, fiind gradina raiului.
  Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze pe cei ce traiesc in aceasta tara care acolo este de cand Dumnezeu a facut pamantul si acolo va ramane. Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti cei care se trag de pe aceste meleaguri si sant obligati sa traiasca departe de ele datorita unor motive pe care numai ei si Bunul Dumnezeu le stiu. Bunul Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu conducatori intelepti, drepti, viteji, care nu pleaca fruntea in fata nimanui, care au inima curata, care reprezinta interesul poporului si care au frica Dunezeu.
  Amin!
  Doamne, da-ne minte si tarie noua celor de jos, sa-i putem gasi. Caci mare este mila Ta!
  Ajuta-ne Doamne si miluiestene pe noi pacatosii, robii Tai!

  RăspundețiȘtergere