vineri, 2 iulie 2010

CARMEN PLESEA in juriu la PRIMUL CONCURS de MANCAT ARDEI IUTI din ROMANIA




       În prima zi a lunii iulie am fost invitata in juriu, la primul concurs de mâncat ardei iuţi din ţară, care a avut loc la Restaurantul mexican „EL TORITO”.




        Ca sa fiu in ton cu subiectul concursului, mi-am schimbat accesoriul de la telefonul mobil, cu unul cu 10 ardei iuti rosii.

        Ideea unei astfel de întreceri i-a venit lui DRAGOS FURTUNA, managerul restaurantului, când şi-a văzut unul dintre amici cum mănâncă sosuri picante.
„Am adus la un moment dat la masă un sos foarte picant, Chipotle. Toţi cei care au gustat din el au lăcrimat instant, numai unul dintre amicii mei a mâncat şi nu a avut nimic. Atunci mi-a venit şi ideea", mi-a povestit Dragos. 
 




       Desi in prima faza se inscrisesera aproape 15 persoane, in final, datorita ploilor si, cred eu, acestui articol http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/inghite-ardei-iute-razvan-parjol-picant-concurs-vara-antreneaza_0_979102234.html, au ramas in concurs numai patru concurenti: CLAUDIA LOPEZ (MEXIC, are firma „ LA CONDESA”, care importa obiecte de arta mexicana, de la tablouri si statuete pana la bijuterii de argint, multe dintre acestea expuse chiar la restaurantul „EL TORITO”), MHONDE TONDERAI (ZIMBABWE, lucreaza pentru ONU in Romania), JEFFERY W. BOYCE ( SUA, puscas marin, a carui zi de nastere era chiar pe 1 iulie) si ANA MARIA PETRE (ROMANIA, soprana, absolventa a sectiunii de canto, s-a specializat la Conservatorul din Mexic, a colaborat cu cea mai mare agentie de evenimente din Mexic, A.N.D.A.S si a performat in tot Mexicul, unde a locuit 15 ani. Este maritata cu FREDI CAMACHO).
         Din juriu au facut parte: MIHAI ZAMFIRA (director Hotel FORUM Ploiesti si Hotel VIVA Ploiesti), DRAGOS FURTUNA (organizator al concursului si manager Restaurant „EL TORITO”), FREDI CAMACHO (singurul mariachi mexican din Romania, pe care-l puteti asculta live impreuna cu ANA MARIA PETRE la restaurantul mexican „EL TORITO” in fiecare joi, vineri si sambata) si CARMEN PLESEA (manager Agentia KAO FASHION).

       În prima etapă concurenţii au mâncat timp de un minut Jalapenos murat, un ardei foarte iute mexican.         
      Dupa terminarea primei probe, m-a pus „ala cu coarne” si am aruncat intrebarea: ”De unde stim noi, cei din juriu sau ceilalti spectatori, ca acesti ardei sunt iuti?” iar raspunsul lui Dragos a fost: „Incearca si vezi!”. Normal ca am mancat o felie intreaga, ca deh... si chiar sunt o mancatoare de ardei iuti. Ce arsuri am avut pe la miezul noptii, nu vreau sa povestesc... numai eu stiu...








Apropo, stiati ca exista o specialitate de ardei iuti, numiti „CARMEN”?!









        Pauzele dintre probe, au fost impanate cu melodii mexicane cantate live de frumosul cuplu romano - mexican, respectiv ANA MARIA PETRE si FREDI CAMACHO.Cei prezenti au putut asculta si canta melodii cunoscute, precum LA CUCARACHA, CIELITO LINDO si altele.



       La a doua probă, fiecare concurent trebuia să mănânce 150 de grame de sos Chipotle, făcut dintr-un ardei foarte iute din Mexic. Bineinteles, ca dupa fiecare proba, concurentii stingeau arsurile cu lapte, bere si dispareau cateva minute. Urechile si fata li se inroseau (mai putin lui MHONDE, care este de culoare, chiar foarte neagra, as spune eu), ochii li se umpleau de lacrimi, limba, banuiesc faptul ca era gata gata sa le ia foc...





       La a treia probă concurenţii au mâncat ardei iuţi româneşti, care, pare-se ca „le-au pus capac”. 









  In final, concurentii s-au calificat in ordinea urmatoare, premiile fiind:





LOCUL I : JEFFERY W. BOYCE (SUA) - un tichet de consumatie la Restaurantul mexican „EL  TORITO”, in  valoare de 500 RON
LOCUL II : MHONDE TONDERAI ( ZIMBABWE) - un box cu 24 de sticle de bere DESPERADOS
LOCUL III : CLAUDIA LOPEZ ( MEXIC ) - o sticla de tequila SIERRA
MENTIUNE : ANA MARIA PETRE ( ROMANIA ) - un rasad de Habanero, cel mai iute ardei din lume



        Concurentii si grimasele lor, alaturi de juriu, au fost fotografiati continuu in timpul si in pauzele dintre probele concursului.







       Astept cu nerebdare urmatoarele evenimente de la restaurantul „EL TORITO”, un concurs de baut tequila, poate concurez si eu, sau, cine stie, chiar o fiesta mexicana.
       Articol aparut pe aceeasi tema: http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/infulecat-sapte-ardei-trei-minute_0_985701573.html

Un comentariu:

  1. Buna Carmen buna Dragos ! Va sta bine impreuna... cred ca pana la urma o sa apara si articolul "Carmen Plesa idila cu managerul de la El Torito !" mai ales daca Carmen este vazuta tot mai des la restaurant,mare atentie !!!Suna bine...
    Sa ne vedem cu bine,va pup ha ha ha..
    Zoltan Nagy

    RăspundețiȘtergere