miercuri, 19 octombrie 2011

OGLINDA LUI GANDHI

MAHATMA GANDHI, pe numele sau adevarat MOHANDAS KARAMCHAD GANDHI (Hindi: मोहनदास करमचंद गांधी), parintele independentei Indiei si initiatorul miscarilor de revolta nonviolente,a fost intrebat despre factorii care distrug fiinta umana. El a raspuns:
- Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
- Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fete amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;
- Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul.  Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu