joi, 13 octombrie 2011

SFATURI UTILE si IDEI de RETINUT: BICARBONATUL - MINUNE in GOSPODARIE

Nici unei gospodine n-ar trebui sa-i lipseasca din casa bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este ieftin si s-a demonstrat ca poate sa curete aproape orice ai prin locuinta. Si asta fara sa-ti afecteze pielea mâinilor. Potrivit site-ului www.shine.yahoo.com, bicarbonatul de sodiu face minuni.
Îti spun, acum, la ce e bun...
1. Scoate mirosurile urâte din borcane. Ce trebuie sa faci: presara praful în borcanul gol, apoi clateste bine.
2. Daca ti se pare ca exista un miros ciudat în frigiderul tau, pune în el un plic cu bicarbonat de sodiu, deschis, si schimba-l lunar. Vei simti o mare diferenta.
3. Te scapa de mirosul neplacut al gunoiului, daca împrastii praful pe fundul cosului sau chiar deasupra mizeriei.
4. Curata jucariile copilului astfel: dizolva patru linguri de bicarbonat într-un sfert de pahar de apa. Înmoaie un burete în solutia obtinuta si sterge jucariile.
5. Pune o cana de bicarbonat în cutia în care tii detergentul de rufe si amesteca. Hainele spalate astfel vor avea o culoare impecabila.
6. Stropeste covorul cu un amestec de apa cu putin bicarbonat, înainte de a da cu aspiratorul. Îi vei reîmprospata culoarea.
7. Curata mobilierul de gradina: înainte de a-l depozita pentru iarna, freaca-l cu bicarbonat, cu un burete ud.
8. Reda stralucirea argintului.Cum: fa o pasta din bicarbonat si putina apa. Ia o periuta de dinti si freaca bijuteria pe care vrei sa o faci sa arate ca noua. Dupa aceea, sterge-o cu o cârpa curata.
9. Acest praf "face luna" podeaua din baie si toaleta. Trebuie doar sa pui o jumatate de ceasca de bicarbonat într-un lighean cu trei litri de apa calda si apoi sa stergi pe jos cu o cârpa sau cu un mop înmuiat în amestec. Bicarbonatul face minuni si cu vasul de toaleta.  
10. Curata aparatul de cafea cu un amestec facut dintr-un sfert de plic de bicarbonat si un sfert de litru de apa.
11. Pentru a elimina mirosul neplacut al încaltarilor, presara bicarbonat în ele.
12. Da luciu farfuriilor si reda stralucirea tigailor si oalelor amestecând detergentul de vase cu doua linguri de bicarbonat. Vesela va arata la fel ca în ziua în care ai cumparat-o. 
13. Daca ai o geanta de voiaj care are un miros ciudat, poti sa pui în ea putin bicarbonat. Curata dupa 10 minute.
14. Pentru ca samponul sa aiba un efect mai bun, presara niste bicarbonat în mâna când te speli pe cap si vei scapa mai usor de resturile de gel, spuma de par sau fixativ.
15. Daca ai varsat ceva urât mirositor pe tapiterie, împrastie putin bicarbonat pe pata, lasa-l sa actioneze 15 minute si apoi curata bine cu apa locul respectiv.
16. Mobila ta are pete? Pune pe un burete umed putin bicarbonat si aplica direct pe mobila. Tot asa poti scoate si urmele de creion de pe pereti.
17. Împrastie praf de sodiu în scrumiera si vei vedea ca mirosul tigarilor nu se va mai simti atât de puternic.
18. Poti curata si ceainicul. Scufunda-l într- un recipient în care ai pus un sfert de cana de bicarbonat amestecat cu 250 ml de apa calda si lasa-l acolo toata noaptea. Dimineata, spala-l!
19. Bicarbonatul e foarte bun daca vrei sa cureti buretii de vase si sa îi scapi de miros. Tot ce trebuie sa faci e sa-i pui la înmuiat într-un amestec de patru linguri de bicarbonat cu o jumatate de litru de apa calda.

20. Bicarbonatul albeste protezele dentare, înlatura impuritatile si dezinfecteaza. Lasa-le un timp la înmuiat într-un pahar plin cu apa calda, în care ai pus doua lingurite de bicarbonat.
21. Peria de par sau pieptanul par încarcate? Vei scapa de grasime sau de alte urme daca le scufunzi într-o solutie facuta dintr-o jumatate de litru de apa calda si o lingurita de bicarbonat. Freaca-le apoi si lasa- le la uscat. 
22. Daca vrei ca animalul tau de casa sa miroasa frumos, între spalari poti sa-i presari bicarbonat pe blanita, iar apoi sa-l perii. Si jucariile lui poti sa le cureti si sa le dezinfectezi cu un burete înmuiat în apa calda si bicarbonat. 
23. Pune pe un burete umed putin bicarbonat si curata cu el interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde. Va straluci!
24. Iata cum scapi de grasime si de petele de ulei din garaj: presara bicarbonat chiar pe locul unde s-au format petele si frea- ca-le bine cu o perie umeda.
25. Când îti speli masina, poti sa amesteci un sfert de cana de bicarbonat cu un litru de apa si sa folosesti solutia rezultata pentru a curata geamurile, zonele metalice cromate, cauciucurile si scaunele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu