luni, 16 ianuarie 2012

PROTESTUL MEU DE SIMPLU CETATEAN ROMAN





-          De cateva zile, de cand s-au trezit romanii si au inceput protestele impotriva "alesilor" lor, mi-am dat seama ca nu stiu pe cine as vota acum ca presedinte, pentru ca in niciun politician nu vad persoana potrivita pentru acest post.  
      RAED ARAFAT este singurul care mi-a atras atentia de ani de zile ( martor mi-este un prieten, pilot pe un elicopter SMURD, care mereu imi trimite fotografii socante de la interventiile SMURD). 
        Daca ma convinge cineva ca exista vreun roman care sa-si fi pus mostenirea la bataie pentru a face ceva atat de maret in slujba oamenilor, atunci nu pot decat sa ma bucur. 
         Insa mi-as dori ca RAED ARAFAT sa fie macar Ministrul Sanatatii, daca nu Presedintele Romaniei. Ce ne-ar linisti cel mai mult decat faptul ca sanatatea noastra (primul lucru pe care oamenii din orice colt al lumii si-l ureaza in orice imprejurare) este in mainile unui OM?!
         Si pentru ca ma simt si eu o romanca nu pot spune mintita pentru ca nu am crezut nicio clipa in sloganul "SA TRAITI BINE!",    dar jefuita grav de actuala guvernare, voi nota in cele ce urmeaza cateva dintre cerintele mele personale, care ma macina in momentul de fata.    
         Mentionez, ca desi am fost invitata sa ma inscriu in trei partide, unul dintre ele fiind PD-L, nu m-a interesat intrucat nu vreau sa intru in nicio cocina sau sleahta de hoti.
     Ca simplu cetatean roman, cer:
-      - Demisia imediata a lui Traian Basescu, a lui Emil Boc si a guvernului condus de acesta. 
       - Interdictia acestora de a parasi tara, pana nu li se va verifica averea, conturile, proprietatile, atat lor, cat si a rudelor apropiate
       - Judecarea acestora pentru toate masurile antisociale luate pe timpul guvernarii si a tuturor ilegalitatilor comise
       - Trecerea  M.A.I. , M.Ap.N. , S.P.I.R., etc de partea poporului
  - ALERTA MAXIMA la  granite  (Niciun membru al partidelor politice, om de afaceri suspect de afaceri ilegale cu statul nu are voie sa paraseasca tara! Cei care vor iesi trebuie controlati la sange, aflat motivul deplasarii, destinatia, ce insotitori are, etc) 
     -  Diminuarea bugetului pe 2012 al guvernantilor, senatorilor si parlamentarilor cu 75 % 
-         -  Cresterea pensiilor de veteran de razboi
-         -  Cresterea pensiilor tuturor oamenilor care au muncit din greu si au cotizat zeci de ani la stat
-         -  Cresterea salariilor scazute abuziv si neconstitutional  
          -  Plata salariilor, cauza castigata in instanta 
          -  Reducerea TVA -ului
-          - Reglementarea situatiei celor care si-au facut credite, mai ales cele garantate de M.A.I., unde, ulterior acestia au fost disponibilizati sau si-au pierdut locurile de munca datorita guvernarii dezastruoase a acestui guvern .(Zilnic, vedem politisti care isi zboara creierii din cauza datoriilor, zilnic vedem oameni de rand care se sinucid in diferite moduri din cauza creditelor , a datoriilor de la intretinere, a datoriilor la camatari)
           - Gratuitati pentru pensionari (medicamente, asistenta medicala, transport, etc)
-          - Stoparea jongleriilor cu pretul benzinei, cresterea pretului acesteia conducand implicit la cresterea preturilor
-          - Depolitizarea institutiilor de stat: armata, politie, justitie, mass media (televiziune, publicatii de presa), institutii de invatamant, spitale, etc
           - Respectarea Constitutiei si Drepturilor Omului
-          - Separarea alegerilor
-          - Formarea unui guvern tehnocrat, fara apartenenta politica
-          - Formarea unor comisii de verificare a tuturor fondurilor imprumutate de la  organismele europene si mondiale, destinatia acestora, licitatii in urma carora s-au acordat, firmele care au participat la licitatii, ce firme au castigat, cine le conduce, ce rude si prieteni au. 
           - Formarea unor comisii de verificare a tuturor improprietaririlor si a cererilor nerezolvate dupa 20 de ani a adevaratilor proprietari)
-          - Stoparea vanzarii sau concesionarii tuturor resurselor si comorilor Romaniei  (petrol, gaze, aur, insule – vezi Rosia Montana si nu numai)
-          -  Legea sanatatii intocmita de oameni de specialitate
-           - Reforma in invatamant si educatie . Invatamant gratuit de 12 clase.
           - Crearea de locuri de munca pentru absolventii institutiilor superioare si limitarea plecarii lor in strainatate
-          - Legi pentru protejarea nou-nascutilor, a copiilor si a mamelor
-          - Ajutoare sociale pentru persoanele cu dizabilitati, pentru  cei saraci
-         -  Ajutoare de somaj pentru cei disponibilizati abuziv si a tinerilor absolventi de facultate
-        -   Legi pentru siguranta cetateanului
         - Curatenie in sanul partidelor politice (eliminarea traseistilor politici)
         - Lege in mass media (interzicerea facaturilor de presa si obligatia verificarii surselor in cazul artcolelor / stiri / reportaje. Stoparea prostitutiei mascate din mass media)
-        - Stoparea traseismului politic printr-o lege ferma impotriva migrarii dintr-un partid in altul
          Aceasta lista, facuta in graba, ramane deschisa pentru oricine vrea sa-si spuna nemultumirea fata de actualul (sper cat de curand fostul) guvern sau ce isi doreste pentru un viitor decent in Romania
     P.S. 
          Apropo, ATI TRAIT BINE????

2 comentarii:

  1. Imi pare rau ca o parte din presa deformeaza realitatea, sunt dezamagita ca vrea sa se ajunga la "un act de huliganism" , intr-adevar noi l-am ales candva pe acest om , oare om? Basescu . Nu sustin nici violenta , insa nu sustin nici nepasarea , sfidarea , si momeala noastra "cea de toate zilele", deja se prelungeste asa o agonie care nu -si are rostul, ideal ar fi sa iasa Base si sa spuna ceva , dar nu "ceva" si atat :) asteptam inca ......

    RăspundețiȘtergere
  2. cu toate ca am citit in fuga ,,am observat ca sunteti pe aceeasi unda a... ciumpalacilor ,a noastra ;oameni de rand ,prostiti de acea clasa care in mod normal si cinstit ar trebui sa fie in locul nostru...explic : la putere au ajuns doar caracterele murdare: curve ,hoti... asta a fost timpul lor,,,noi ceilalti ...cu buna crestere si ...ne-uniti....si multi lasi sau comozi sau multumiti cu putinul "mai mult decat au fost invatati"...ne-observand ca cei din urma lor erau cu foarte mult in fata...financiar... sa avety ,avem succesuri... jos basescu si toata sleahta guvernamentala..maxin suciu ,galati

    RăspundețiȘtergere