joi, 5 mai 2011

OLAROIU - ultima speranta din Ghencea, dupa doua derbiuri pierdute acasa


  Nu vroiam sa ratez ultimul derbi din Ghencea, asa ca am convins-o pe IOANA POPESCU si, impreuna cu alti doi prieteni, ne-am hotarat sa mergem la meciul STEAUA - RAPID.




    Suparat foc pe galeria RAPID-ului (singura care l-a injurat de familie), MIHAI STOICA pornise deja un razboi psihologic inaintea meciului.
     Crezand ca a gasit o portita in regulament, prin care se spunea ca echipa gazda poate sa puna la dispozitia galeriei echipei adverse maxim 10% din nr de bilete existente, ceea ce, considera el, ca putea insemna inclusiv 0%, MM l-a atras in acest razboi si pe GIGI BECALI. GIGI, de asemenea, era suparat pentru ca in tur, galeria STELEI nu a fost prezenta in Giulesti.





    Dupa multe contre si memorii depuse de conducerea RAPID-ului, GIGI a pus la dispozitia galeriei din Giulesti 25 de bilete.
Comentariile nu-si au rostul.
Clar, se anunta un meci "tare".


   De rezultatul acestui meci depindea si accesul in cupele europene, pentru echipa invingatoare.
Dupa scandalul fularelor intesate de torte pe care jucatorii dinamovisti le-au aruncat propriei galerii, stiam ca se vor face controale la sange si, chiar eram curioasa, daca Ghencea va mai arde in flacari, ca la derbi-ul cu DINAMO.

    Promisesem ca merg eu cu masina de data asta, asa ca, am taiat Bucurestiul de trei ori (Colentina-Timpuri Noi-Ghencea-Colentina)
Am atentionat-o si pe IOANA despre masurile luate, dar aceasta nu s-a abtinut si a "uitat" un ruj in geanta, ceea ce l-a facut pe unul dintre prieteni sa se intoarca la masina, ca sa-l lase.
Ne-am asezat la Tribuna O, unde stam de obicei, chiar in spatele bancii de rezerve a echipei STEAUA.





    Baietii s-au oferit sa cumpere ceva de baut si, ghiciti cu ce s-au intors?! PEPSI la pahar de carton si bere "STEAUA" la cutie. Gandind simplu, ma intreb, oare daca vroiam sa facem un rau, nu era simplu sa aruncam cutiile de bere pline?!

     Cum eu sunt impotriva violentei, chiar si a celei verbale (pana la un punct!), nu am inteles de ce galeria stelista (in mare parte formata din tigani) canta: "Am avut si vom avea mereu boala pe tigani / Ne pisam pe ei la infinit, mu.e lu' RAPID" . Din cate stiu eu, ca sa dau numai un nume stelist, BANEL NICOLITA este tigan. Sa-nteleg ca au boala si pe el?!... Ca sa nu mai spun ca aceste versuri se auzeau, inclusiv cand pe banca STELEI se afla un tigan... Pana la urma, tiganii nu sunt si ei oameni?!... N-a trecut jumatate de ora si suporterii RAPID - ului, care si-au achizitionat bilete la Tribuna I, si-au facut simtita prezenta, imediat fiind evacuati cu forta de catre jandarmerie.




    Daca faci parte dintr-o galerie, eu consider ca este normal si civilizat sa-ti incurajezi echipa, chiar si cand este condusa, in niciun caz sa injuri non stop echipa adeversa din teren sau celelalte echipe din campionat, jucatorii, antrenorul si conducerea echipei favorite.




     Eu am prins meciurile inca de pe vremea lui NICOLAE DOBRIN si imi amintesc ca in acele timpuri nu exista asemenea rasism si anarhie pe stadioane.



    Coborand pe gazon, meciul a fost destul de bun, cu suturi pe poarta si ratari, singurul care a reusit in final sa inscrie, fiind DANIEL PANCU.









   Stiti voi, gaina batrana face ciorba buna! Pacat insa de atitudinea lui fata de NICOLAE DICA si fata de colegul sau OVIDIU HEREA, caruia i-a bagat mana in gat, dupa ce acesta a incercat sa-l calmeze. Iata ca nasul GIGI n-a reusit sa bata RAPID-ul pentru finul BORCEA...
     STEAUA a avut posesia mingiei dublu fata de RAPID, insa la capitolul finalizare, este zero.
    La un moment dat, a avut nu mai putin de 9 cornere consecutive si nu a reusit sa marcheze. Chiar si GIGI  a declarat dupa meci ca, si daca mai jucau 3 zile, stelistii nu reuseau sa marcheze. Finalul partidei i-a pe "fanii" STELEI scandand impotriva lui GIGI, de parca era vina patronului ca nu intra mingea in poarta. Glumind, as spune ca scutul anti racheta instalat cu o zi in urma in zona Olteniei, parca fusese instalat in poarta RAPID-ului.

    Cele doua esecuri din derbiurile cu DINAMO si RAPID, pe teren propriu, l-au facut pe SORIN CARTU sa-si de demisia imediat dupa acest meci.
      Supriza in Ghencea a venit a doua zi dupa meci, cand GIGI a anuntat venirea pe banca STELEI a lui COSMIN OLAROIU.
     Asteptand o oferta din partea lui "Nasului", MIRCEA SANDU, pentru a antrena nationala Romaniei (oferta care nu a mai venit, ceea ce nu ma mira) si pentru care OLI a pierdut un contract de 5 milioane de euro cu o echipa din zona Golfului (in presa se vehicula echipa Al Jazeera), acesta s-a hotarat sa-i dea o mana de ajutor lui GIGI.
      Da, o minune care va dura doar 10 zile, respectiv 3 etape. MM a declarat ca s-ar lega cu lanturi de OLI pentru a-l tine la STEAUA, GIGI a spus ca ii da salariu mai mare decat la arabi si ii cumpara ce jucatori vrea, sperand ca il va convinge sa ramana in Ghencea.
     Daca OLI va reusi sa faca minuni din spatele bancii lui CARAMARIN,  daca jucatorii ii vor arata atitudinea dorita de OLI si il vor convinge sa ramana pe banca STELEI, daca GIGI va reusi sa-l "ingroape" in mai multi bani decat seicii arabi, vom vedea in viitor.
Pana atunci, sa speram ca vom vedea fotbal curat si de calitate, suporterii isi vor incuraja echipele, arbitrii nu vor mai gres si ca vom trai bine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu