duminică, 16 ianuarie 2011

Un taximetrist de la TAXI MERIDIAN va recomanda cu caldura concurenta: TAXI 2000 !!!


      Vineri 14 ianuarie 2011, impreuna cu IOANA POPESCU, eram invitata de catre SONIA TRIFAN, la restaurantul CADIZ, unde petrecusem si Revelionul.
     Situat pe strada Zidurilor nr. 46 (la intersectia sos. Pantelimon, bdul. Dimitrov, str.Ritmului), de la mine de acasa din Colentina pana la restaurant fac  maxim 10 minute.
Imbracata intr-o tinuta sport, rosu cu negru si am facut comanda la Compania de taxi MERIDIAN 021.9444, la orele 17.59. Mi-au confirmat comanda  cu indicativul 899 in cateva minute si am coborat.
Nu m-am mirat cand am vazut ca masina vine din sensul INTERZIS (semnele sunt montate de vreo 2 luni), a oprit in dreptul meu, m-am urcat si taximetristul m-a intrebat, cum era si normal, “COMANDA?”. Raspunsul meu, firesc, a fost “DA”, la care am confirmat si numele pe care am facut comanda, respectiv, “CARMEN”.
     Desi ma consider o persoana cu simtul umorului extrem de dezvoltat, nu mi s-a parut normal raspunsul taximetristului , la auzul numeleui meu, “IMI PARE BINE”.
     N-am comentat pe tema asta si i-am dat adresa restaurantului CADIZ, explicandu-i exact traseul, pentru a evita alte neintelegeri (in ultimul timp, am observant ca multi taximetristi  se fac ca nu cunosc adresele si nici nu se sinchisesc sa intrebe prin centrala).
     Pe drum, taximetristul a tot incercat sa intre in vorba cu mine, adresandu-mi-se numai la pertu.  I-am raspuns de fiecare data adresandu-ma numai cu dvs, insa domnul nu a sesizat nuanta.
     Cand am ajuns la destinatie, a scos bonul, cursa costa 5, 2 RON (52.000 lei vechi). I-am intins o bancnota de 10 RON, cerandu-i 2-3 RON rest, deci dorind sa-I las o spaga de vreo 50% din pretul cursei. Taximetristul s-a intors foarte ofensat catre mine, spunandu-mi ca e prima lui cursa (vesnica explicatie pentru cine a parcat pluta in fata blocului) si ca “N-ai marunt?”. La care eu i-am raspuns : “OK, am o hartie de 5 lei si marunt
     I-am intins bancnota de 5 RON si primele 2 monede de 50 bani gasite in portofel (deci din prima i-am achitat cursa, lasandu-i o spaga de circa 15%), el vazand intentia mea si ca urma sa-I mai dau ceva marunt.
     Instantaneu, mi-a trantit pe bancheta din spate (unde au si ramas) cele doua monede cu foarte mare rautate si nesimtire, spunandu-mi urmatoarele: “Cand vrei sa mai platesti cu marunt, cheama-ti TAXI 2000!” Cu alte cuvinte, nu-mi lasi spaga cat face cursa, stai acasa sau mergi cu concurenta" 
     Si ca sa inchei acest articol intr-o nota hazlie sau "hazlie" (asta decideti voi), va mai povestesc o intamplare cu un taximetrist.

      Intorcandu-ma intr-o dimineata din Club TWICE, de la o super petrecere, am luat un taxi, impreuna cu un tip din gasca cu care petrecusem, deoarece aveam acelasi drum.
     In spatele meu era o pereche de ochelari giganti super haiosi si i-am cerut voie taximetristului sa fac o poza cu ei pe nas. Bineinteles ca mi-a dat voie, am facut poze si eu si tipul cu care eram (asezat pe locul din dreapta soferului) si i-am pus la loc.


        Tipul cu care urcasem (blondul din foto) a coborat inaintea mea, iar cand am ajuns in fata blocului meu, am platit, dupa care, taximetristul (cel cu telefonul la ureche), foarte contrariat, ma intreaba: "Si eu ce fac acum?" Initial, am crezut ca nu stie sa iasa de pe straduta mea si am inceput sa-i explic, la care el spune:"Pai nu urc si eu?!"... Am inteles intentia lui si i-am raspuns, in aceesi nota: "Urca, dar nu la mine!"... Si am coborat... 
NO MORE COMMENTS!

6 comentarii:

  1. Vai , nu-mi vine sa cred ce-am citit acuma Carmen despre postarea ta . Sa mai spun povestea cu catelusul meu Ronnie de talie mica , de-mi incape si in geanta sau in buzunarul de la geaca? O spun pe scurt , am facut intr-o seara comanda la t...axi acuma 2-3 saptamani chiar inainte de revelion , iar eu fiind grabita nu am stiut si nu mi s-a parut chiat necesar sa-i spun femei de la telefon ca am un catelus (bagaj-pachet) cu mine.Am luat catelusul in brate , i-am luat hainuta in mana pentru ca ma grabeam si nu am mai stat sa-l inbrac tot sa nu fac taximetristul sa ma astepte si am coborat . Cand sa urc in spate taximetristu la 25-32 ani imi spune : " Ce e aia , nu va urcati inca , ati anuntat ca aveti un CAINE ?" si mi s-a parut aiurea chiar si tonul acela scarbos cu care mi-a vorbit si i-am zis : "nu stiam ca trebuie sa anunt ca am un pui de animalut care oricum sta in bratele mele si nu va deranjeaza cu nimic" . Binenteles ca nu m-am inteles cu el si mi-a zis sa inchis usa ca pleaca la alta cursa si alta data cand mai am nevoie sa anunt.
    M-am dus pe frigul ala si pe zapada aia 1 statie jumate ca sa gasesc un taxiu si cand am gasit in sf. mi-a dat unul flashuri si cand m-am apropiat mi-a zis ca ma ia cu catelusul dar nu are aparat ..." m-a intrebat 15 lei este bine ?" (de la diham de la mine pana pe colentina la Carmen face cursa 8 lei, stiu pentru ca acolo sta si fratele meu iar mama mea face cursa aia de 2 ori pe saptamana) , si i-am raspuns :" da , hai odata numai sa plecam" am acceptat pentru ca Ronnie catelusul meu tremura in ultimul hal si cu 2 saptamani inainte fusese operat la ochisor , nu-mi permiteam sa mai fac figuri . Binenteles ca atunci cand am ajuns acolo i-am dat 20 lei si n-a vrut nici sa ma duca pana la bloc - blocul era in partea cealalnta a strazi , pentru ca era "interzis" iar el luase o alta comanda (nu stiu cum isi permitea sa ia comenzi atata timp cat el nu avea aparat , sau nu-i mergea - cel putin asa spunea el)
    Ca sa numai spun de acei taximetristi care daca nu le las 3-4-5 lei peste cursa total mai au putin si iti da o mare scuipatura :)) Iar cand le las 5-6 lei (ca se fac ca n-au sa dea rest) nu stie cum sa mai multumeasca ...
    Si stiati ca app toti taximetristi au "maimuta" , nu stiu daca stiti ce este aia , un butonas care il tot apasa de 3-4 ori in timpul cursei iar de ex. o cursa in loc de 10 lei face 15-16 . Stiu atatea pentru ca majoritatea prietenilor mamei de familie sunt taximetristi :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh am uitat sa mai scriu ceva important . Dupa ce acel taximetrist m-a lasat in frig si m-a refuzat mi s-a parut normal sa sun inapoi la firma si sa-i fac o reclamatie. M-am prezentat si i-am zis ce s-a intamplat si mi-a zis : " Da domnisoara trebuie sa anuntati cand aveti bagaje dupa dumneavoastra ca se plateste in plus" si eu i-am zis in stilul meu caracteristic :" ok multumesc , sunteti o firma de tot cacatu":)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen cea din postarea mea de mai sus , erai tu :)) stii asta deja :)):*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi-e sila de nimic pe lumea asta ca de taximetristi. Bravo Carmencito, sa vada toata lumea ce hal de flaimuci sunt!

    RăspundețiȘtergere
  5. cand tariful va fi 2 lei vei avea alte comentarii.taxiul nu este pt.toata lunea.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Carmen: Fix in cot in doare de reclamatia ta.
    Uite ce am patit eu
    http://konkursman.com/2012/02/16/taxi-meridian-3-bile-negre-ca-smoala/
    @Anonim: Intr-adevar, cand va fi kilometrul 2 lei o sa ramana fara clienti si o sa ne pupe picioarele :)
    Plus ca nu oricine ar trebui sa devina taximetrist, de ex nu orice japcar.

    RăspundețiȘtergere