sâmbătă, 26 iunie 2010

CE CARICATURA DE OM SUNT SI EU!... by GOGU NEAGOE



             

         
        Zilele trecute, m-a contactat  GOGU NEAGOE, un tip  extrem de modest, prieten de nadejde si caricaturist de renume mondial, lansandu-mi o invitatie la BUCHAREST FASHION, in perioada 24-27 iunie 2010, la Sala Palatului, pentru a-mi realiza o alta caricatura.

      Ne cunoastem de vreo cinci ani, de cand l-am invitat la matinalul “DIMINETI CU TOT CE VREI”, de la DDTV, la care eram coprezentatoare alaturi de SOFIE MATEI.  La matinal, venea destul de des si realiza caricaturi invitatilor din emisiune. Bineinteles, ca l-am invitat in juriu si la Galele KAO FASHION, unde am vazut ca s-a simtit extraordinar, mai ales, alaturi de RICA RADUCANU.
            


          
       Nu ne mai vazuseram de vreo doi ani, timp in care am continuat sa ne facem invitatii unul altuia la diferite evenimente, insa, de fiecare data, aparea un impediment si nu reuseam sa ne vedem.  De fiecare data, cand apaream la tv, chiar daca eram in direct sau nu, GOGU ma suna sau imi trimitea un mesaj de felicitari sau sustinere.


              Cel mai rau imi pare pentru faptul ca inca nu m-am ales cu pasaportul de oltean,  document pe care il obtin cei ce participa la Festivalul-concurs „OLTENII SI RESTUL LUMII,  festival care are deja la activ 15 editii.  La urmatoarea editie nu mai am voie sa lipsesc insa, deoarece GOGU mi-a reinnoit invitatia, inclusiv de a face parte din juriu.
       Intre timp, GOGU al meu nu a stat degeaba si dupa ce a intrat in CARTEA RECORDURILOR in 2004 pentru cele  131 de caricaturi telepatice (realizeaza caricatura telepatica fara sa fi vazut vreodata subiectul ,  in urma unei scurte convorbiri telefonice cu persoana de la care cere cateva date personale), in 2007 cei de la GUINESS BOOK i-au omologat un al doilea record pentru cea mai lunga serie de caricaturi realizata vreodata. Pentru acest film, Gogu Neagoe a lucrat timp de patru ani, acoperindu-l cu caricaturile mai multor personalităţi din lumea politică internaţională, ca suport având 12 role de film cinematografic, cu o lungime de peste 2 km şi o greutate de peste 3 tone. Pana in prezent, GOGU NEAGOE a obtinut 18 premii internationale si peste 50 de premii nationale, clasandu-se pe locul al 16-lea la Festivalul de Caricaturi din Japonia.



 
     Iata ca ieri mi-am luat trei prieteni  dupa mine (HENTZ, LAURENTIU si DRAGOS) si am decis sa-l luam cu asalt pe GOGU. 

 
 


         Bucuria revederii si distractia au fost maxime, asa ca nici n-am simtit cand au trecut aproape 5 ore. GOGU m-a pus la curent cu toate festivalurile, competitiile, efectiv toate evenimentele la care a fost invitat si ce planuri de viitor are. 



        Am facut caterinca unul de celalalt, cu HENTZ si LAURENTIU, care , in prima faza, se asteptau ca o caricatura sa fie asemanatoare unei fotografii. Caricaturile au iesit de nota 10 si fiecare si-a propus sa si-o inrameze, ba chiar sa-si faca si dublura.

Un comentariu: