Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, insa ceea ce a facut in realitate, a fost sa-i omoare.
Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze banii, asa ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.
Continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi comestibil, asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in loc de unt.
Ulterior, au scos cateva noi savori, ca sa le mai vanda la necunoscatori ca voi si ca mine.
Cunoasteti diferenta intre margarina si unt ???
Continuati sa cititi pana la sfarsit...pentru ca este destul de interesant !!!
Comparatia intre unt si margarina :
Ambele au aceiasi cantitate de calorii.
Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.
A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical de la Universitatea din Harvard.
A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care se gasesc in alte alimente.
Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are numai ceea ce i s-a adaugat la fabricatie.
Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea altor alimente.
Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani.
Acum... despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte daunatori si guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli coronariene. Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza colesterolul bun. Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui matern. Micsoreaza reactia imunologica a organismului. Micsoreaza reactia la insulina.
Margarinei ii lipseste DOAR O MOLECULA pentru a fi PLASTIC ....!!!!
Numai acest fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in viata voastra si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta inseamna ca se adauga HIDROGEN, care modifica structura moleculara a substantelor).
Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si lasati-o in garaj sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti observa doua lucruri: nu veti gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari (ceea ce ar trebui sa va spuna ceva). Nu veti putea simti nici un miros urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare nutritiva.
Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici microorganisme nu pot creste in ea. De ce ? Pentru ca este aproape numai plastic !!!
Mai putem adauga inca ceva: daca luam o bucata de margarina si o punem pe gratar, sau intr-o tigaie ca sa prajim o friptura, va iesi un fum negru !!!
Trimiteti prietenilor vostri... este bine de stiut !!
Stiu ca e la moda acum sa luam la rotisat margarina, dar e absurd cat de multa informatie falsa circula. Recomand www.margarine.org pentru o istorie reala a margarinei, pentru ca lucrurile de mai sus sunt niste neadevaruri bazate pe frica oamenilor si pe lipsa unei surse reale, validate. De exemplu, margarina nu are nici o legatura cu plasticul, nu a fost facuta pentru a ingrasa curcanii, a fost facuta in Franta pe la 1850, nu se mai fabrica prin hidrogenare si multe alte lucruri. Inteleg sa fiti atenti cu ceea ce mancati, dar cred ca in ultima vreme margarina e un fel de victima a unei vanatori alimentare de vrajitoare.
RăspundețiȘtergereBunica imi zicea mereu ca margarina e ca o musama:)):D
RăspundețiȘtergere