luni, 22 august 2011

Din ciclul “INCREDIBIL, DAR ADEVARAT” sau “ CUM SA MAI FURAM ROMANII?”




22 august 2011
  Inca de dimineata, am inchis toate geamurile din cauza zgomotului de afara, produs de doua picamere. Am crezut ca s-a spart vreo teava in fata blocului si nu m-am uitat sa vad ce anume se intampla de fapt. Pana la orele 14.00, cand, vazand ca zgomotul nu mai inceteaza, mi-am aruncat privirea in fata blocului. 

NUUUUUUUUUUUUU...  Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut cativa muncitori care plantau niste stalpi pe marginea si pe MIJLOCUL TROTUARULUI strazii Nada Florilor, strada pe care locuiesc.
INCREDIBIL, DAR ADEVARAT!
Oare s-a gandit vreun "destept" din conducere ce se va intampla noaptea, cand totusi circula lumea, iar strada nu este prea luminata?! Categoric, NU! Creierul lor functioneaza numai pentru fuziuni, furaciuni, licitatii matrasite unde castiga intotdeauna firma care "suge" de la cetatean cel mai mult, actiuni anti-sociale.


    Pe ingusta mea straduta, ca de altfel pe majoritatea strazilor invecinate, de aproape 1 an de zile s-a montat semnul de SENS UNIC, pentru un motiv lesne de inteles (doua masini se strecurau cu greu, una pe langa alta, cand se intalneau sau una trebuia sa dea cu spatele).
APROPO, s-a sesizat ADP-ul, primaria sau firma VESTA care planta acesti stalpi metalici ca masina din imagine (B13 MOF) este nemiscata si ocupa loc de parcare de cativa ani de zile?????
    In statutul firmei VESTA scrie ca se poate ocupa si cu "plantatul" ilegal?! Nu de alta, dar vad ca pe masina firmei, in care era generatorul de curent, scrie cu totul altceva... echipamente pentru siguranta traficului... Ce, ati uitat cine e VESTA ?! Va reamintesc eu. Este firma de la care erau obligati toti conducatorii auto sa cumpere alea alea (veste fosforescente, trusa de prim ajutor, triunghi semnalizator, estinctor, etc).  De ce?! Simplu, pentru ca au dat spaga unde trebuia si cui avea puterea sa ii oblige prin "lege" pe fraierii de soferi romani sa cumpere cele de mai sus, ghici de unde... NUMAI de la VESTA... am uitat numele patronului si al celor implicati, dar poate caut si actualizez..


    Inca ceva... A existat vreo licitatie publica pe care firma VESTA  a castigat-o, in ceea ce priveste raportul pret-calitate? Daca da, atunci care sunt celelalte firme participante?
Oare tot firma VESTA a montat pe Calea Mosilor, sos Colentina si nu numai acele prostii de plastic (galben cu negru) care delimitau liniile de tramvai si benzile de circulat si care costau nu mai putin de 300 RON / metru liniar, adica o pensie ?!?? Daca nu ma inseala memoria vizuala, acum, dupa nici 2 ani,  nu mai exista, in schimb au aparut niste stalpisori de plastic de vreo 25 de cm inaltime, majoritatea sparti, peste care se trece extrem de simplu



    Problema parcarii pe straduta mea linistita este infernala, ca mai peste tot in orasul ciocoilor, vorba lui DAN DIACONESCU.  Desi locuiesc aici de vreo 10 ani, am depus cererea de inchiriere a unui loc de parcare la ADP – sector 2 nr 5787 R doar din 14.05.2008 (vezi foto)!!! si raspunsul invariabil primit, a fost ca nu exista posibilitati. Insa, daca te plimbi prin zona, observi ca fiecare si-a delimitat locul, mentionand si autorizatia legala?!? primita de la primarie, pe cai legale… hm Culmea, multi dintre acestia sunt mutati in zona dupa data depunerii cererii mele.
    Pentru a ne face viata si mai gri decat bordurile lui, un alt edil care a "iubit" bucurestenii, si-a bagat si pe straduta mea bordurile de beton extrem de inalte, presupunand poate, ca toata lumea fura si conduce un jeep sau are o masina mai inalta. Ei bine, eu nu am facut greseala asta si drept urmare a trebuit sa imi schimb si sa imi “cos” de cateva ori scutul masinii. Pentru asta ii urez acelui escroc tot ceea ce si-a dorit el pentru bucurestenii de rand si sa aiba la masa de pranz numai borduri ca desert.
 Revenim la ceea ce se intampla si acum pe strada mea…  M-am echipat imediat si am coborat in strada ca sa fac poze si sa aflu ce se petrece. Am facut pozat masina de la VESTA, pe care ati vazut ce este inscriptionat  Am vorbit cu cativa muncitori si le-am spus ca nu este normal ceea ce se intampla.  Insa ei sunt niste simple marionete, niste executanti. 



    Pana si pe colturi, acolo unde se vede ca bordura are panta lina, special facuta pentru a cobora carucioare pentru copii sau persoane cu handicap, sunt montati acesti stalpi. Ma gandesc ca, cu cat mai multi, cu atat e cifra de afaceri mai mare si e comisionul mai gras la primarie.
    V-am spus cat timp caut parcare dupa orele 16.00, la mine in zona?! Vreo jumatate de ora, sfarsind a parca masina cateodata, la o distanta de 10-15 minute de mers pe jos.
Deci nu exista parcari, edilul iubaret de palate construite pe pamanturile bisericilor a pus borduri ca sa iti nenorocesti masina, acum monteaza si stalpi pe mijlocul trotuarelor de pe stradutele secundare, doar doar de si-or parca oamenii masina in casa.



    Acestea fiind spuse, eu le doresc tuturor celor care sunt impotriva romanilor, tuturor celor care incalca drepturile omului si tuturor care ne imping la sinucidere, sa faca parte cat mai curand dintre cei care nu ne vor mai asupri la anu’ si la multi ani…. dincolo!
Nu uitati ca tot ei au programat ca in 2050 NU trebuie sa  depasim 15 milioane de locuitori! “SA TRAITI BINE!” (pe lumea cealalta)...

23.august 2011 (hm, parca imi aminteste de ceva ziua asta)
Continuare:
Astazi celebra firma VESTA si-a continuat munca (in zadar) incepand cu orele 8.30.
A trebuit sa inchid iar geamurile pe canicula asta ( nu am aer conditionat!) din cauza zgomotului infernal.
Am trimis comunicate de presa cam peste tot, toata dimineata.
Dupa orele 13.00, vazand ca hotia si incalcarea drepturilor omului (ca sa nu-i spun cetatean roman) continua, am sunat la 911 (ora 13.12), dorind sa fac plangere. Este incredibil, dar adevarat catre cate institutii si directii am fost indreptata si cate telefoane a trebuit sa dau. Tuturor le-am explicat despre ce era vorba si de fiecare data, am deschis geamul (retineti eu stau la etajul 8) si i-am pus sa asculte zgomotul infernal (pentru a ramane inregistrarea), intreband intre ce ore spune legea ca trebuie sa pastrezi linistea. Raspuns invariabil: dupa orele 13.00.  De la 911 mi s-a facut legatura la sectia de unde am fost indrumata sa sun la 9671 (firma de ridicari masini care n-avea legatura cu ceea ce se intampla) sau la 021.25251.03 (nu raspundea nimeni) . Am revenit la 911 (13.20) de unde iar mi s-a facut legatura la sectie, am vorbit cu altcineva, am spus ce numere mi s-au dat si am primit alte indrumari. Am sunat la 021.9899, unde, urmand pasii robotului, am format 1 si iar 1 pentru directia Urbanism si... surpriza! Am nimerit la poarta! Nu numai o data. In final am reusit sa vorbesc cu o doamna de la Politia Comunitara din cadrul Primariei sectorului 2 care mi-a transmis ca nu mai au ei aceste atributiuni si trebuie sa sun la alta directie a Politiei din Pantelimon. Am sunat la 021.252.25.770 , unde nici nu mai stiu daca am vorbit sau daca de aici am fost indrumata catre nr 021.240.10.49. Aici era un dispecerat al Politiei Locale din zona mea, insa dispecera mi-a spus sa sun la Urbanism la Primarie, exact de unde am primit nr lor de telefon. I-am explicat tot si mi-a inregistrat plangerea facuta telefonic cu nr 23433/23.08.2011, la care urmeaza sa primesc raspuns in 30 de zile, conform legii (suntem in 09.04.2012 si nu am primit niciun raspuns oficial)
Imediat am vazut o masina de Politie jos. Nu stiu cine a trimis-o, intrucat toti spuneau ca nu este de competenta lor.


Am coborat si eu ca sa fac poze si niste masuratori. Coincidenta sau nu, imediat masina cu muncitori a plecat.
De ce oare?! Cumva pentru ca si pe bordura din fata blocului meu au aparut acesti stalpi?!  Insa mult mai apropiati de bordura...???!!!




Iata rezultatul:
-inaltimea "stalpisorilor" (70 cm!!!),



- distantele dintre "stalpisori" (150 cm!!!, de parca masinile au latimea maxima 150 cm. Deci cu cat mai multi, cu atat mai bine pentru ei)
- distanta de la marginea bordurii pana la "stalpisori" (100 cm!!! Dupa cum se vede din poze stalpii de electricitate sunt mult mai aproape de marginea bordurii decat acesti stalpi bagati pe gatul contribuabililor, de parca masinile ar putea parca peste stalpii de electricitate, dar s-ar impiedica de "stalpisorii lor ornamentali").

Un amanunt interesant mi s-a parut faptul ca pe stalpi, pe langa numele VESTA sunt alte 3 litere si anume PMB Sa fie cumva Primaria Municipiului Bucuresti???? Ei bine, DA. Primaria, cea care ne pune la dispozitie noua locuri de parcare... Dar ce cauta PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI sa ne "asasineze" pe noi, cei care locuim pe stradute secundare ce apartin de primariile de sectoare????

Iata ce a gasit Politia Comunitara pe masinile parcate in zona, masini de care s-au impiedicat "gradinarii" ciocoilor.
INCREDIBIL! ION TINCU, un director general din Primaria Municipiului Bucuresti, semneaza o asemenea avertizare.
Va dati seama ce institutii superioare trebuie sa absolvi, ca sa ai trecut in fisa postului asa ceva de facut. Daca un om cu asemenea functie intelege prin ditamai stalpul de 70 de cm inaltime si vreo 10 cm diametru, armat cu ditamai teava (ca doar de-aia au lucrat de 2 zile muncitorii cu picamerul), niste "stalpisori ornamentali cu care trebuie inchis spatiul public". Deci daca cineva te loveste in cap cu ditamai stalpul din fata blocului meu, inseamna ca te-a mangaiat cu un stalpisor ornamental.
CONCLUZIEl: ideea este sa nu gasesti loc de parcare (in casa nu ai cum sa urci masina) si sa ajungi sa parchezi pe arterele principale, de unde "amarata" de firma SUPERCOM SA sa poata sa-ti ridice masina "legal". Adevarul este ca, atunci cand mi-am ridicat de la ei masina, parcarea lor era...goala. Deci, e CLAR! FOAMEA E MARE!!! (citeste si articolul GATA CU "HINGHERII DE MASINI"! SI EU AM PATIT-O SI TU O POTI PATI! Semneaza si tu petitia pentru interzicerea ridicărilor de maşini!
:http://carmenplesea.blogspot.com/2011/08/gata-cu-hingherii-de-masini-semneaza-si.html ) 


24 august 2011
Show-ul continua!
Inca de la orele 8.00 am auzit multe voci afara si m-am uitat pe geam sa vad ce se intampla. Din cauza pomilor, nu se vedea prea bine, dar auzeam. Venisera muncitorii de la VESTA si vorbeau cu POLITIA. N-a durat mult si a plecat masina POLITIEI (nu stiu de unde era) si am auzit un muncitor vobind la telefon cu vreun sef. Parea ingrijorat si ii spunea acestuia : "Da, dar a venit POLITIA"... DECI CLAR, CEVA NU ESTE IN REGULA! 



M-am imbracat si am coborat sa vad ce urmeaza. Alta surpriza! Pe straduta, erau parcate 3 masini de la VESTA si roiau vreo 10 muncitori. Oare de ce?! Au intrat in panica sefii din cauza articolelor aparute in presa?!
***
Am salutat muncitorii, care nu se apucasera de lucru si am intrebat cu cine pot vorbi. Mi l-au indicat tot pe cel cu care vorbisem in prima zi si i-am cerut acestuia sa vad si sa fotografiez autorizatia, pe care mi-a spus ca o are. L-am intrebat si daca aceasta autorizatie este conform Legii 50 si mi-a spus ca da, doar copie dupa contract nu avea. Dupa cum se vede, aceasta decizie emisa pe 1 aprilie 2011 nu reprezinta o AUTORIZATIE!
Iata ce mi-a aratat:  Doar !!! cateva NEREGULI, in schitele de la PMB, care mi-au sarit in ochi, la prima vedere: 
1. dimensiunile "stalpisorilor ornamentali" care se monteaza NU APAR NICAIERI. 
2. Latimile trotuarelor sunt ERONATE si cu STERSATURI (Nicio bordura nu este atat de ingusta 1, 2 m cum e trecut)! 
3. NU SUNT TRECUTE DISTANTELE de la marginea bordurii pana la acesti "stalpisori", ca urmare pe o bordura sunt montati la 1 m fata de aceasta, respectiv la jumatatea bordurii, iar pe trotuarul de vis-a-vis la vreo 30 cm de bordura. 
4. Peste tot e trecut ca "stalpisorii" se vor monta LA bordura trotuarului, iar la strada Nada Florilor e trecut "Instalare stalpisori ornamentali PE strada Nada Florilor" Atunci ce cauta firma sa monteze pe trotuare?! De ce nu le-au montat direct pe mijlocul strazii??? Dar ce ti-e si cu prepozitiile astea...
CE???  DE CE?  DE CE? DE CE?
Aceasta este petitia pentru anularea lucrarii de plantare a acestor "stalpisori", la care astept raspuns... desi e trimisa astazi, se pare ca nu va fi luata in discutie maine, joi, singura zi cand se intruneste Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul PMB si raspunsul automat:Petitia dumneavoastra, adresata Primariei Municipiului Bucuresti prin intermediul site-ului www.pmb.ro, incarcata la data de 2011-08-24 14:37:28 a primit numarul de inregistrare 1024257/2011-08-25.

Mai multe foto aici:

VESTA- alta firma de hoti, mana in mana cu Primaria Bucuresti

 ( https://www.facebook.com/media/set/?set=a.240122436025955.56261.100000846008455&type=1 )

Alte articole pe aceasta tema:
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Pe_trotuarele_din_sectoul_2_se_-planteaza-_stalpisori_0_541146005.html#
 

*** Pentru cei care se bucura ca "moare capra vecinului" , va anunt si celelalte astere pe care se vor instala faimoasele ornamente:

Vezi continuarea in articolul urmator 
http://carmenplesea.blogspot.com/2011/08/pacaleala-de-1-aprilie-sau-uite.html





6 comentarii:

  1. Foarte tare! Daca ar merge si cu dezapezirea pe aceste stradute cum merge cu montatul stalpilor sau al bordurilor, poate am fi mai fericiti. Insa iarna zapada e de 1 metru fara sa treaca vreo masina de dezapezire. In felul acesta accesul in parcarile dintre blocuri e ingreunat, si risti sa-ti fie ridicata masina daca o parchezi pe marginea bulevardelor. Asta am patit si eu acum 2 ani de Craciun, cand din cauza faptului ca nu am putut intra cu masina in parcarea din aceeasi zona din care face referire Carmen, am parcat masina pe Colentina pentru ca era singurul loc unde se putea stationa. A doua zi dimineatza, pe 24 decembrie, nu mai era masina. Fusese ridicata de firma lui Prigoana si dusa in parcarea lor unde erau niste nameti, greu de imaginat. Cu greu am reusit sa ies de acolo, dupa ce am platit suma de 850 lei. Dar, traiasca firmele de ridicari masini sau de montare de astfel de stalpi si incetinitoarele de viteza de pe strazile si asa inguste. De parca se poate circula cu viteze pe asemenea stradute. Dar, era nevoie sa se mai incaseze niste bani de firma VESTA de la primarie pentru montarea unor astfel de prostii. Ar trebui ca oamenii sa se solidarizeze si sa scoata acesti stalpi si incetinitoarele de viteza, si alungati acei muncitori.
    O zi mai buna,
    Laurentiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce va surprinde stimata doamna ? se apropie alegerile..."generalul de tinichea" Ontanu trebuie si el sa faca rost de bani pentru partid! Planteaza stalpisori..ce conteaza ca sub
    nasul primariei, pe strazile Avrig si Chiristigiie jale, gropi uriase de fundatii incepute de ani de zile pt cladiri abandonate, trotuare facute praf...
    Traiasca para'ndarat-ul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, sunt satul de atatea abuzuri. Si acesta, ca multe alte activitati realizate de institutiile statului este un abuz. Asadar ce ne mai mira? Pe mine ma surprinde ambitia ta de a schima acest sistem, si este de laudat. daca toti ar face asa ceva... poate am schimba ceva in tara asta. dar esti un mic obstacol in fata unui sistem greu de invins. Dar mult succes iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. 911? ce nr este asta? :))) Te crezi in America!? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))) fapt patit de noi toti de altfel ..treaba e ca in centrul bucurestiului mai exact unde locuiesc eu in spatele spitalului coltea , respectivii stalpi se pun numai pe baza cererii din partea administratiei blocurilor ... cat despre manarii :))) ei bine va spun din surse sigure ca cei care semneaza asa zisele autorizatii etc incaseaza in jur de 30% din valoarea lucrarii bineinteles pe sub mana drept spaga ... tara tuturor posibilitatilor este romania ..america pierzandu-si de mult acest statut ... guvernul isi bate joc de noi si la propriu si la figurat ca deh contribuabilii trebuie sa cotizezi sub orice forma ca ei sa isi poata permite case de vacanta de lux , vacante in locuri exotice , masini , plata pitipoancelor cu care se afiseaza pe dorobanti si nu numai si cate si mai cate .. sistemul este spaga iar noi trebuie sa ne adaptam ca de invins nu il putem invinge ..spor in toate si rabdare

    RăspundețiȘtergere
  6. Stefan... aici sunt banii d-stra !!! mi-e sila de tupeul cu care se fura in tara asta, totul legal !!! anca nu am vazut o greva a celor neplatitori de impozite !!! :)))

    RăspundețiȘtergere