joi, 2 iunie 2011

OCHELARII cu PERFORATII (PINHOLES) - SOLUTIA OCHILOR cu ORICE fel de PROBLEME

                         Beneficiile ochelarilor PINHOLES

    Folosirea cu regularitate a acestor ochelari ajuta la exersarea muschilor oculari si ajuta ochii sa se relaxeze la sfarsitul unei zile obositoare, fiind astfel foarte folositori.

 

  

    Ce ar fi daca ati putea citi, lucra si conduce masina fara ochelari sau lentile de contact, in cateva saptamani de acum inainte?
    Ochelarii PINHOLES (cu perforatii = stenopeici) sunt un mijloc ieftin si comod care va ajuta sa va corectati vederea, daca sunt purtati numai 15 minute zilnic. De asemenea, ei reduc ritmul batailor inimii, durerile de cap si tensiunea.

   Ochelarii PINHOLES sunt foarte folositori pentru persoanele care petrec mult timp in fata monitorului sau a televizorului. Ei ajuta la exersarea muschilor oculari, asa cum o realizeaza si alte forme de exersare. 
  1. Ajuta sa vedeti clar la mica si mare distanta
  2. Elimina stresul si incordarea cauzate de ochelari
  3. Previne miopia, presbiopia si astigmatismul progresiv
  4. Elimina dependenta de ochelari
  5. Activeaza capacitatea vizuala naturala de a vedea clar
  6. Promoveaza obiceiuri bune pentru vedere
  7. Ajuta la imbunatatirea vederii in mod natural
     Atentie! Ochelarii cu perforatii nu inlocuiesc folosirea ochelarilor clasici, insa pot fi utilizati ca metoda auxiliara preventiva precum si ca metoda de relaxare si imbunatatire a privirii.

                                    Cum lucreaza ochelarii PINHOLES

    Ochelarii PINHOLES au mai multe randuri de gaurele, dispuse la egala distanta pe lentile. Aceste gauri au efectul de a reduce gradul de dispersie a razelor, care vin din orice punct al obiectului privit.
    In mod normal, toata deschiderea pupilei lasa sa treaca lumina. Convergenta improprie a razelor care intra in ochi produce erorile de refractie, miopia, hipermetropia, presbitismul si astigmatismul. PINHOLES poate duce la o vedere mai clara in cazul tuturor acestor afectiuni. 
    Prin blocarea razelor periferice, lasand sa intre in ochi numai razele care trec prin portiunea din centru a pupilei, orice eroare de refractie in cristalin sau cornee, este mult diminuata.

                 Avantajele ochelarilor PINHOLES fata de ochelarii clasici

- Cu ajutorul lentilelor ochelarilor de vedere clasici, imaginea este proiectata in planul retinei pentru a se obtine claritatea. Din aceasta cauza, muschii oculari devin "lenesi", dupa un timp fiind nevoie de lentile mai puternice. Folosind ochelarii cu perforatii, ochiul trebuie sa "sara" de la perforatie la perforatie, pentru formarea imaginii totale.
- Cu cat inaintam in varsta si apare PRESBIOPIA (afectiune oculara cauzata de imbatranirea ochiului, proces prin care cristalinul se intareste treptat si astfel scade abilitatea lui de a se focaliza), ochelarii cu perforatie ofera o solutie simpla si ieftina pentru citit sau alte activitati care implica vederea de aproape.
- Lentilele bifocale sau trifocale sunt create pentru a crea o imagine clara doar la distante fixe. Lentilele cu perforatii ofera o imagine imbunatatita la orice distanta. In multe aplicatii cum ar fi alternarea intre privitul la televizor si citit, ei pot inlocui cu usurinta ochelarii de vedere prescrisi.
- Lentilele multifocale ofera o curba variabila continua, care ar trebui sa dea o vedere buna la toate distantele. In realitate, distorsiunea de fiecare parte a liniei centrale este considerabila, adesea prea mare pentru o utilizare confortabila. Lentilele cu perforatii inlatura aceasta problema.
- Nu este nevoie sa schimbati mereu ochelarii si sa cumparati altii mai puternici. Zgarierea ochelarilor cu perforatii nu are niciun efect asupra performantei lor  Atata timp cat lentilele lor nu se rup, o singura pereche de ochelari cu perforatii poate fi utilizata pe viata, de catre intreaga familie!
- Cand se priveste prin marginile ochelarilor prescrisi, apare un efect de pernita de ace. Aceasta inseamna ca liniile drepte apar curbate. Aceste efect deranjant nu apare la ochelarii cu perforatii. 
-  Multi parinti nu permit copiilor lor sa foloseasca lentile bifocale pentru a reduce stresul privitului aproape pentru ca astfel de ochelari sunt pentru "cei batrani". Ochelarii cu perforatii sunt mai usor de acceptat pentru ca sunt aceiasi pentru toate varstele.
- PINHOLES amelioreaza vederea in doar cateva minute
- Multi oameni care au avut operatii la cornee descopera ca vederea lor nocturna s-a deteriorat permanent. Insa si lumina stralucitoare devine o problema. Ei vad halouri si "explozii de stele" in jurul becurilor obisnuite cu filament. De aceea, ei au nevoie de o lumina difuza uniform, cum ar fi cea data de becurile fluorescente. Chiar si iluminatul normal al casei este insuficient, astfel ca devine un obicei sa aprinda cat mai multe lumini posibil, pentru a face ca pupila sa se micsoreze si sa reduca problemele vizuale. Ochelarii cu perforatii pot face ca pupila sa se micsoreze, eliminand disconfortul dat de becurile cu filament.
- Copiii cu nevoi speciale isi folosesc deseori doar vederea periferica, iar ochelarii cu perforatii ii ajuta sa se concentreze mai bine pe detalii. S-a descoperit ca ochelarii cu perforatii ajuta la imbunatarirea acuitatii si a vederii maculare centrale. Exista o organizatie americana la nivel national care se ocupa cu dezvoltarea copilului si care foloseste in mod regulat, in acest scop, ochelarii cu perforatii.
-  Ochelarii cu perforatii ajuta anomalii cum ar fi: ANIRIDIA - absenta completa sau partiala a irisului; POLICORIA - prezenta mai multor pupile intr-un singur iris; ALBINISMUL - lipsa unei pigmentari normale. 
- In cazul separarii retinei ar trebui evitata miscarea nenecesara a globilor oculari. Acest lucru poate fi realizat prin acoperirea perforatiilor cu exceptia celor centrale, determinand astfel utilizatorul sa isi intoarca doar capul, nu ochii. 
Ochelarii cu perforatii pot fi purtati indiferent de dioptria ochiului.
-  Ochelarii cu perforatii nu trebuie curatati de amprente sau alte urme, pete, zgarieturi, care afecteaza vederea.
                               Cum se folosesc ochelarii PINHOLES

 Numai 15 - 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru o ameliorare semnificativa, in cateva saptamani. Exersati ochii in timp ce cititi sau priviti la televizor. HIPERMETROPII (cei care nu vad bine de aproape) pot face acest exercitiu privind de aproape, ca de exemplu, citind. MIOPII (cei care nu vad bune la distanta) vor face exercitiul privind la distanta, ca de exemplu, la televizor. Ochelarii PINHOLES nu ii inlocuiesc pe cei de citire, ci servesc pentru antrenarea ochilor. 
   Persoanele cu vedere normala ii pot purta dupa plac. Se recomanda ca ochii cu focalizare slaba sa se acomodeze treptat cu exercitiile inca neobisnuite, de aceea timpul de utilizare, la inceput, trebuie sa fie de 15 minute, ulterior putand fi marit.
    Pentru solicitarea completa a muschilor oculari se recomanda folosirea ochelarilor atat la vederea la distanta (in spatiu liber), cat si la vederea in apropiere (in spatii inchise), de exemplu, la citire. In spatiile inchise poate sa apara necesitatea maririi intensitatii luminii pentru ca plasticul intunecat din care este realizata lentila, micsoreaza intensitatea luminii.
    In general, ochelarii cu perforatii vor fi mai usor de folosit la lumina puternica, decat la lumina slaba. Daca se poate sa fie inlocuiti in timpul unor sarcini statice din punct de vedere vizual, cum ar fi la televizor sau la computer, ei sunt mult mai de prefereat decat ochelarii clasici pentru ca incurajeaza o mai mare mobilitate a ochilor.
    Utilizarea PINHOLES in cazul cataractelor (una sau mai multe opacitati la nivelul cristalinului care nu permit ca lumina sa treaca in mod adecvat si o fac sa se imprastie). Multi oameni cu cataracta vad mai bine prin ochelarii cu perforatii. Prin eliminarea razelor periferice, ochelarii cu perforatii pot reduce o parte din aceasta difuziune si pot imbunatati vederea.
    Utilizarea PINHOLES inlocul ochelarilor de soare. Ochelarii cu perforatii reduc luminozitatea soarelui, la fel ca ochelarii de soare. Dar ochelarii PINHOLES fac acest lucru prin crearea unei pupile mai mici, fapt care imbunatateste vederea. Acest lucru poate fi verificat usor daca va puneti o pereche de ochelari cu perforatii intr-o zi insorita si observati cum este redusa stralucirea solara.
    Prevenirea miopiei. Cand ochiul unei persoane a devenit anormal de lung din cauza lucrului de aproape in mod excesiv, razele cele mai din afara se focalizeaza in fata retinei si determina vederea incetosata. Imaginati-va pentru o clipa situatia des intalnita in care un copil incepe sa aiba miopie si nu poate vedea clar la tabla. Sa presupunem ca acel copil are o pereche de ochelari cu perforatii si ii poarta doar cand trebuie sa se uite la tabla. O mare parte a tablei se poate vedea doar printr-o singura gaura. Sa presupunem ca acest copil nu ii poarta cand citeste sau cand se uita la monitorul computerului. Acest lucru ar putea ajuta enorm la prevenirea miopiei deoarece se reduce efortul de acomodare.

                                                                   LIMITARI

  Nu folositi ochelarii cu perforatii in timpul conducerii autovehiculelor sau al deplasarilor, deoarece micsoreaza vederea periferica! 
- O limitare a ochelarilor cu perforatii este ca blocarea unei parti a luminii face sa devina mai important ca de obicei sa existe o iluminare buna asupra obiectului vizualizat, chiar daca imaginea mai ascutita compenseaza pentru lumina redusa. Cand privim la televizor aceast lucru nu este o problema deoarece acesta isi face propria lumina. 
- Cand citim, ar trebui sa existe o lampa buna in apropiere. 
- La fel ca in cazul oricaror ochelari, chiar si al celor de soare, nu ar trebui sa fie utilizati pentru a privi direct spre soare. 
- Nu trebuie folositi de catre copiii cu HIPERMETROPIE accentuata. Acestia trebuie sa isi acomodeze ochiul cat mai mult posibil pentru a-si reduce hipermetropia la un nivel mai scazut. Aceasta este metoda dinamica a naturii de rafinare a acuitatii vizuale la tanarul in crestere si nu ar trebui combatuta.
- Nu pot inlocui in orice situatie ochelarii prescrisi. Persoanele care au peste 6 dioptrii la miopie, probabil vor considera acesti ochelari inutili, pentru ca perforatiile nu pot elimina intreaga difuziune a lor.
Cum functioneaza ochiul
  • Lumina intra prin cornee – o membrana transparenta convexa care acopera globul ocular. Forma sa curbata permite ca lumina sa intre din diferite unghiuri pentru a fi concentrata sub forma de unda de lumina ce intra in pupila.
  • Pupila regleaza cantitatea de lumina care intra in ochi si trece unda de lumina in cristalin.
  • Cristalinul focalizeaza unda de lumina prin umoarea vitroasa si pe retina aproape de spatele ochiului. Muschiul ciliar controleaza cristalinul cu scopul de a-i da forma corecta pentru a permite focalizarea exacta a imaginii pe retina.
  • Cand ajunge pe retina, adica acea parte a ochiului care este de fapt sensibila la lumina, ea transmite informatia catre nervul optic care in schimb trimite imaginea catre creier.
   Vederea perfecta la ochiul neasistat inseamna ca cristalinul ochiului focalizeaza razele de lumina din diverse unghiuri intr-un singur punct precis direct pe retina, in spatele ochiului.
     In cazul celor care sufera de tulburari refractive ale ochiului, in care cristalinul este prea slabit sau corneea ori globul ocular este deformat, razele de lumina divergente se focalizeaza in fata sau in spatele retinei, aruncand o imagine nefocalizata pe retina insasi. Aceasta zona nefocalizata de lumina este cunoscuta sub denumirea de „cerc de difuziune”.


    Cand priviti un obiect neclar, creierul dvs. deplaseaza focarul ochiului inainte si inapoi, pana se obtine o crestere a contrastului. Daca nu se obtine nici o crestere a contrastului, lasa obiectul nefocalizat. In timpul acestui proces, muschii oculari sunt mai folositi, iar acest exercitiu regulat, sustine procesul de focalizare.

     Ochelarii cu perforatii au o adancime infinita a focarului, asa ca,  chiar daca ochiul nu este focalizat corect, obiectele vor apare ca si cum ar fi in focar. Foarte important este ca ei elimina imprastierea luminii pe retina, ameliorand vederea.

     Datorita perforatiilor, razele incidente sunt focalizate deja in fata ochiului, apoi proiectate pe retina, in zona vederii clare. Acest efect este cunoscut ca efectul de diafragma in cazul camerelor de luat vederi. Imaginea aproape clara activeaza creierul pentru a focaliza in totalitate imaginea prin folosirea muschilor oculari.

     Lentilele ochelarilor stenopeici au perforatii minuscule dispuse la distanta egala, diametrul lor fiind de cca. 1 mm – 1,5 mm. In contrast, diametrul mediu al pupilei in conditii de luminozitate normala a zilei este de cca. 4 mm.
<empy>
Cheia o reprezinta antrenarea muschiului ocular 

    Cand ne antrenam muschii, ei devin mai puternici si mai flexibili. Cand ne antrenam muschii oculari, spre aceasta zona curge mai mult sange  care transporta nutrienti si oxigen. Acesta va hrani celulele si va oferi materialele de constructie pentru ca celulele sa-si mentina o stare sanatoasa. Totusi, majoritatea activitatilor/exercitiilor pentru ochi sunt uni-dimensionale: stanga si dreapta, sus si jos, si circular. Nu exista atat de multe exercitii eficiente pentru ochi care sa poata antrena muschiul ocular pentru a regla focalizarea ochilor. Cu ochelarii stenopeici se poate obtine acest lucru fara efort.

     La fel ca in cazul unei lentile de aparat foto cu auto-focalizare, cu ochelarii stenopeici, muschii oculari se vor misca pentru a regla focalizarea ochilor. Nici macar nu trebuie sa faceti vreun efort. Functia reflexa a muschilor oculari permite ca focalizarea sa se realizeze in mod automat.  
    Prin folosirea ochelarilor stenopeici in mod regulat, muschii oculari vor deveni puternici si flexibili, se va imbunatati vederea dumneavoastra - situatie care va deveni permanenta.

Ochiul slab si neantrenat, fara ochelarii stenopeici

   La un ochi slab, razele de lumina care intra in cristalinul ochiului nu sunt toate focalizate intr-un singur loc pe retina. De exemplu, razele a b f g, necesita mai multa focalizare din partea cristalinului pentru a ajunge pe aceeasi suprafata ca razele c d e, care sunt mai aproape de centru.
    Razele c d e sunt mereu focalizate, indiferent de afectiunea ochiului, si formeaza o imagine clara pe retina. Aceasta imagine clara este bruiata de imaginea incetosata cunoscuta sub denumirea de „cerc de difuziune” format de razele a b f g.

Ochiul slab si neatrenat, cu ochelarii stenopeici

    Cand este folosita lentila cu perforatii, doar razelor c d e li se permite sa formeze o imagine pe retina si nu apare niciun cerc de difuziune care sa blochezeimaginea clara.
    Prin folosirea unei lentile cu multiple perforatii, pe retina se formeaza mai multe imagini focalizate si se vede o imagine clara, naturala. De asemenea, muschii oculari nu trebuie sa faca niciun efort, caci singurele razele care intra in ochi sunt deja focalizate. Prin urmare apare un efect extraordinar de relaxare.


                                      Scurt istoric al ochelarilor cu perforatii

    Ochelarii cu perforatii au fost folositi inca de acum 3.000 de ani, in Egipt, Mesopotamia, China, precum si in sistemul ayurvedic al vechii Indii, dar erau cunoscuti si de amerindieni. Primele forme au fost create din os, lemn sau coala de copac si aveau fante pentru a proteja ochii de stralucirea soarelui, zapezii sau apei marii. Acestia se legau in jurul capului cu benzi din coaja de copac. 
    In Alaska, bastinasii obisnuiau sa poarte ochelari care aveau fante inguste pentru a bloca lumina orbitoare primita de la soare si care se reflecta pe zapada si pe gheata. Oricine traieste intr-un mediu plin de zapada lungi perioade de timp, poate avea orbirea zapezii din cauza luminii stralucitoare, afectiune care se poate vindeca doar prin evitarea luminii.
    La muzeul de Istorie Medicala din Helsinki exista o pereche de ochelari cu perforatii, din metal, de acum 1.000 de ani.
    In Germania sunt folositi de aproape un secol. Ei sunt populari in Australia si Africa de Sud si recent au devenit populari si in S.U.A.
    Metoda ochelarilor cu perforatii a devenit tot mai frecvent folosita in ultimii 50 de ani in intreaga lume. Multi oameni trateaza  si previn instalarea si cresterea miopiei su ajutorul acestei metode.
 
     Pret: 99 lei
Comanda ochelari PINHOLES acum la:
Mobil: 0765.490.002
Email: holograma_sanatatebanitimpliber@yahoo.co
          carmen.cieaura@gmail.com
          bratarihologramecieaurashop@gmail.com
Livrare prin posta, in toata tara.




2 comentarii:

  1. Suna interesant, merita incercati.

    Crina.

    RăspundețiȘtergere
  2. he, he. pai logic din pozele cu a, b, c, d, e, f, g reiese ca purtind ochelarii ochiul doar se relaxeaza si dimpotriva acesta nu prea mai lucreaza la focalizare - adica face mai putin exercitiu muscular.
    mentionez ca nu am folosit acest tip de ochelari;
    totusi ideea de exercitiu al ochilor pare veridica, numai ca solutia tehnica -daca exista- trebuie prezentata foarte exact, fara loc de interpretari si pe intelesul oricui.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere